list preparation

Thursday, July 26, 2012

.:dear diary:.

walaupn nak kata majlis mcm lmbt lg sbb thn depankan... 
apa2 pn preparation list kena siapkan 
kameraman, pelamin, catering sume dah mula dibuat secara besar2an..
bknlah apa boleh compare n cari yg paling murah..bijakkan!

baru2 ni der sorang retis 
irma hasmie bru sahaja melangsungkann perkahwinan dgn redza shah..
diaorg ni mmg suweeeet kan.. 

cute sgt diaorg berdua..congratez both of u..
ucapan mcm kawan2 je kan..heee..
yg aku concern bknlah siapa yg berkahwin tp aku concern part hantaran dia..
yeee hantaran dia..
paling ohsemmm sekali cincin kahwin diaorg sepasang 
n ada ukiran nama jawi khat..
nama masing2...yeay!!...aku nk jugak nk buh nama ~ nizam & izzati~
cool kan cincin diaorg..irma n redza
trus double triple ohsemm..
disebbkan xcitednya aku dgn bnda nih..
akhirnya aku berjaya dptkan contact nama tuk pembuat cincin tersebut...
mmg puas ati sbb si pembuat cincin tu walaupun ditnye mcm2 pn..
still reply sume email and msj..bgs kan? over x? 
xover pn sbb for my wedding acctually..
klu boleh nk yg terbaik xmau cincai2.. harga pn bg aku not bad lah..

yeay~~ 1 misi berjaya..cme misi memujuk en fiance memilih kaler batu je nih..
Ya Allah Ya Tuhanku kau bukakanlah ati dia menerima idea ku ini ..
aminnn..amin pjg skit....haha..

hah 1 lg part yg cool ialah mas kawin irma dlm bentuk dinar..
yg ni super ohsem..nais (nice) plus ada style lah..
may i have dinar too plzzz? hehe...
botak laki aku kan..ni yg nak doa lg nih..hehe..

kameraman plak aku ingt amik membe sndri jelah snng kan..
lg pn mse tunng ari tu pn dia jugak buat..
mmg puas hati hasilnye..
akak suke~ cme tgh pnng nk amik pakej mana..
byk pakej tp yg penting $$$ muwahaha..

hantaran dah xbyk tnggal skit2 je..
sbb hantaran dah buat skali mase tunang ritu..
paling2 pn hantarn plng byk 7 dulang..klu boleh nk kurang lg..haha~
*ni gara2 aku dah mntak mcm2 kat en fiance so aku terpksa cut cost mana2 yg ptt..wakaka*

catering, doorgift, bunga telor n andam..
yg ni masih usha lg..nk cari yg murah, sedap n puas ati...

honeymoon xdecide lg..

plng pntng sbnrnya tempat kejadian..sbnrnya kan..
*kaki kuis2 kat tanah* 
aku nk wat wedding kat dewan je..snng plus xkcu umah..
lg2 umie xd kan spelah nk uruskan sume ni kan..
haruslah diri sndri..alhmdulillah ada 2 bonze kecik..my lovely sisters..wee~

nota kaki: baju nikah xdecide lg nk buat cmne duk terperuk kat dlm almari kain tu hah *sbnrnya nk tggu kurus dulu* haha~ jgnlah gelak doakanlah leh kurus..plzzzz...keke~

raya..raya..raya...


.:dear diary:.

raya dtg setahun sekali..
msk je puasa aku duk glabah nk buat preparation nak raya..
sume nk pk kan..tahun ni aku rajin giler ganti langsir baru..
maklumlah 5 thn gaklah kot aku pakai langsir yg ade kan..
so thn ni nekad tukar lngsir baru..

masa yg ada mmg digunakan sebaiknya tkt lngsir xsiap nk pkai raya..hehe..
alang2 ada mesin jahit kan bukan takat langsir..
sarung bakul sampah, alas meja, renovate bantal yg ada..sumelah..
kalau boleh nk jahit n ganti sume bnda yg ada kat umah ni..haha..
excited kan..almaklumlah tahun depan nk bwk org bru masuk umah ni..keke~ 
tu xcited lain mcm wakaka...


tema thn ni MERAH! untuk rumah lah...

[sarung bakul sampah]


[renovate Bantal yang ada..hehe]

[langsir..tp belum fully siap~]

mcm biasalah bila nk raya sume bnda aku nk gnti baru..
dah mcm habit plak..isk3..n yg paling penting thn ni thn last berpuasa bujang...
thn depan insyaallah dah ber dua mungkin ber tigaaaa..eh xcpt sgt ke..keke..gatai! 

alhmdulillah tuk adik2 bju, kasut sume dah bli..
tuk rumah insyaallah skit2 tu da bli jugak..hah raya xsah klu xd kuih raya kan..
aku dah tempah 4 jenis kuih raya..keke..xcitedkan..bru tempah lah..
xtau sok lusa tmbh bp..haha
thn ni xnk kuih raya byk2..bkn ada org nk dtg sgt pn..so ala kadar..
sbb budget dah lari buat lngsir bagai...
adik2 turut menyumbang dlm menjayakan rancangan2 giler aku ni...
alhmdulillah walaupn kami 3 beradik tp diaorg adalah yg sgt terbek...
syg adik2 along..


xlpe jugakkk~~
my fiance turut menyumbang dlm membuat butang2 tuk lngsir..
smpi sakit2 tgn dia..cian mutuk2 sorng ni ye...
kerana kasih kuturutkan..hahah..

bila mula puasa

Tuesday, July 24, 2012
.:dear diary:.

sbnrnya aku xdalah reti menjahit mana pn..
tp sbb ayah pnah anta aku blajar mnjahit kat GIATMARA dulu tu..
alhmdulillah bolehlah takat tuk umah sndri..
so far rancngan tu takkan berjalan tnpa mesin jahit..ye dak..??
so misi pertama beli mesin jahit..bkn baiki ye..haha...
ni mesin baru cekkkkk~

sje bli baru nk nmpkkan xcited..haha..
dah jd tuk umah ni sok lusa tuk umah sndri ye dak..
jimat duit laki aku nk byr upah langsir kat org kan..
baiklah dia bwk aku shopping kan..haha..$$$$$...
mesin jahit dah bli je trus google style mana cantik tuk lngsir umah..
google pnye google mmg byk yg canteeeekkk..



gambar ni cri kat google klu teramik mana2 maaf bukkk~ 
cme nk puji canteekkk~


tp akak ni bknlah tkang jhit proffesional so nk tiru tu buatlah apa yg mampu...
akak ni beginner
imaginasi akak ni tinggi..keke..
so, next target beli kain lngsir..lokasi yg strategi xyah jauh2 banting sudah...
akak ni xpndai nk budget kain kang xckup menjenoh nk g jauh2.. 
sane2 semata2 nk bli kain lg..isk3..
berkedai-kedai akak cari kain( nmpk x grammar jahanam) ...
naik buta kaler akak..
dr nk putih ke ungu dr ungu ke gold last2 merah mnjadi pilihan..weee~
hah! ni lah kain yg menjadi idaman kalbu~

 dr 1 target ke 1 target pn nk amik mase sehari tau..
part pling xbest potong kain..
mse ni mmg memerlukan pembantu peribadi spe lg klu bukan adik mak jemah ni hah..
angah! 
cerai berai kain cek kena potong haha~

tensi dia dpt akak cm ni..xsbr2..haha...
biasalah i ni klu buat 1 1 bnda mmg sgt xsbr nk smpi garisan penamat..
abis potong bagai stat menjahit..pa lg panas enjinlah gne mesin jahit baru weeeee~~
vrommmm...vrooommm~~
  

bowling tournament

Tuesday, July 17, 2012
.:dear diary:.

macam biaselah tiap tahun Heitech buat tournament bowling
dianjurkan oleh Kelab R
 mesti aku xtnggal nak join..
so far setakat ni xpnah menng lg..
ni thn ke 3 join boling..
setiap tahun team aku berubah2 org..
tahun ni team aku mmg best..
Mohd Makram selaku captain
Mohd Nizam selaku asst captain aka my lovely fiance..
n my project mate Noor Fadzilahwati...
n me Nurul Izzati 
weee~
 our manager tecik...syakir comel!..hikhik

skor utk first game~

 skor utk second game~

 me and fiance as partner team~
captain and asst captain~

 kami tanpa captain..captain tukang amik gambar..haha

 sebelum balik..hepy ok~

 yuhuuuuu~ alhmdulillah dpt no 10..
walaupn xlah besar mane tp ckup bermakna~

celebrate..yuhuu..
perasan x captain selalu xd...haha..
awl2 kami dah singkirkan captain..
ai ai captain~

tukar keje jommm~

Monday, July 9, 2012
.:dear diary:.


bila keje kena push mmg xdak ati nk keje kan
buat keje xiklas
buat mcm nk xnk je kan
tp org tau ke
pa yg diaorg tau siap
siap?
siap?
siap?
eh bosan tau?
mesti xtau kan..
yelah keje ko mengarah je kan
ada ko fhm ati org bwh ko..
arghhhh~

kadang2 terpk bkn nk tukar keje
tp nk benti terus haha..
teruk btol dah ni..
agak2 menjahit boleh buat duit x?
blajar tinggi2 last2 jadi tukang jahit..
ok apa..
kang da kawin snng duk umah jaga anak..
pastu besarkan badan sbb duk umah..wakaka

first semester

Thursday, July 5, 2012
.:dear diary:.

Insyaallah nxt week is my last week for this semester..
syukur alhamdulillah...
diam xdiam..
gelabah xgelabah..
nak abis jugak first semester nih..

wow..!!
sbnrnya sambung study ni mmg kena mental dan fizikal..
nk juling bijik mata buat asgnment bagai..

alhmdulillah sokongan kuat dr keluarga dan tunang tersayang 
buatkan dri ini masih lg meneruskan perjuangan sebagai seorang student..
semoga allah memberi aku kekuatan meneruskan perjuangan nih..
dan mencapai target yg diimpikan
aminnnnnn~

Avril Lavigne - Wish You Were Here

Wednesday, July 4, 2012


I can be tough, I can be strong
But with you, it's not like that at all
There's a girl that gives a shit
Behind this wall you just walk through it

And I remember

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
Right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

(Chorus)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you here, here, here
(I wish you were here)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you near, near, near
(I wish you were here)

I love, the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say it like it is
And the truth, is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
Right now I wish you were here

All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

(Chorus)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you here, here, here
(I wish you were here)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you near, near, near
(I wish you were here)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I, never wanna let go
Let go oh oh (x2)

(Chorus)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you here, here, here
(I wish you were here)
Damn! Damn! Damn!
What I'd do to have you near, near, near
(I wish you were here)

Dating :D

Monday, July 2, 2012
.:dear diary:.
sejak dua menjak ni rajin sungguh pergi berjumpa sang teruna si kekasih hati..
haha..bkn apa ari keje mmg xleh jumpalah kan..
maklumlah masing2 keje balik dah malam..
so, bz mcm mana pn aku still cari masa skit mau ketemu sang bulan..
dulu nk jumpa pn susahkan..
kdng2 smpi sbln skali..
sekarang kurang2 seminggu sekali..
bkn apa bz mne pn aku dengan kerja n study..
aku msh cri masa dan ruang utk tunang tersayang ni hah..
sayang sungguh..<3
semua kenangan dan waktu yang di lewati bersama 
adalah detik-detik terindah dalam hidup...
Seakan kalau bisa,
mahu sahaja aku menghentikan detik terindah itu 
agar ianya tidak berlalu di makan waktu...
Begitulah indahnya gambaran ‘rasa’ itu.
Apabila aku sudah mula membuka hati yang rapuh ini untuk menerima cinta dari si dia,
pastinya di penghujung ‘jalan cinta’ kita 
mengharapkan agar dapat di satukan dalam ikatan ‘halal’ , 
iaitu ijabkabul..
 semua orang yang bercinta mengharapkan perkara yang sama kan,
'bercinta,bernikah  d a n 
menghabiskan sisa-sisa hidup di bumi ini bersama orang yang sama
Ibarat kata,

"kaulah yang pertama dan akan menjadi yang terakhir juga untukku"

 I love you not because of who you are,But because of who I am when I am with you.

Sunday, July 1, 2012

.: dear diary:.

Pabila alunan lagu menemani malam sepiku
Hatiku mulai mengingati dirimu wahai pujaan hatiku,
Aku cepatkan minda fantasiku,
Untuk menulis kata-kata madah buat dirimu,
Saat itu Hati ku mula berbicara satu demi satu,

Kasih ,
Aku ingin kau selalu berada dalam carta hati ini,
Aku ingin kau menjadi pengubat rindu dan sepi,
Aku ingin kau mnjadi perisaiku setiap detik waktu ini,
Cubalah kau selami, dalami dan kau fahami

Kasih,
Setiap solat akan ku sisipkan doa buat kita berdua,
Berdoa ditakdirkan jodoh untuk bersama selamanya,
Janganlah pula kau membuat aku berduka,
Kerana kasih sayang kau yang hanyalah dusta,
Tapi izinkan lah aku masuk ke dalam hatimu di ruang cinta,
Agar mahligai dapat dibina tanpa duka dan lara.

Kasih ,
Madahku ku tujukan buat dirimu,
Aku ingin kau fahaminya satu persatu,
Kau jagalah hatiku yg sering sayu,
Agar bunga hatiku berkembang mekar menjadi yang baru.

Gallery

Daisypath Anniversary tickers

Author